Propuneri de modificare a regulamentul Camerei Deputaților

Realizator: Constanţa Comănici – Regulamentul Camerei Deputaților va fi modificat astfel încât violența fizică și cea verbală în sala de plen să poată fi sancționate prompt, prin eliminarea din ședință a parlamentarilor care au astfel de manifestări. Sancțiunile includ și reducerea drastică a indemnizației pe mai multe luni sau restricționarea dreptului de a lua cuvântul în plen. Măsurile vin după ce ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost agresat acum două zile la tribuna Camerei Deputaților de copreședintele AUR, George Simion.
Reporter: Mira Gomboș – Violența fizică, țipetele, amenințările și injuriile la adresa unui deputat vor fi interzise, iar cei care recurg la ele pot fi evacuați imediat din sala de plen. La fel vor fi sancționați și parlamentarii care transmit în direct sau înregistrează prin mijloacele tehnice personale ședințele de plen. Acestea pot fi făcute publice doar prin sistemele proprii ale Camerei Deputaților sau prin mass media care au aprobarea în acest sens a forului legislativ. Pe lângă eliminarea din sala de ședință, încălcarea acestor prevederi atrage și alte sancțiuni, precum reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar pe o perioadă de maximum șase luni. Nu va mai fi permisă nici desfășurarea de bannere în plenul parlamentului.
Realizator: Toate aceste propuneri de modificări au fost acceptate ieri de Biroul Permanent al Camerei Deputaților şi vor fi luate în discuție astăzi în Comisia de regulament. Dacă aceasta va întocmi un raport în timp util, documentul ar putea fi votat tot astăzi în plen.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 februarie)