Ministrul familiei, Gabriela Firea, a făcut precizări privind programul de creștere a natalității

Realizator: Laurenţiu Văduva – Femeile din întreaga țară vor putea beneficia de programul de creștere a natalității, a anunțat duminică ministrul familiei, Gabriela Firea. Ea a explicat că au fost făcute mai multe modificări, precum creșterea vârstei până la care femeile pot aplica pentru acest program și majorarea sumei care va fi decontată de stat.
Gabriela Firea: Programul național care se referă la decontarea procedurilor de fertilitate în clinicile din România se adresează femeilor între 20 și 45 de ani. Suma decontată este de 4.500 de euro; pot fi cupluri căsătorite sau nu și, de asemenea, pot beneficia de decontare și femei singure. În plus, vreau să subliniez faptul că nu ne limităm la decontarea unei singure proceduri, la recomandarea medicului poate să beneficieze de mai multe decontări.
Realizator: Ministrul Gabriela Firea a precizat că proiectul se află deja în transparență decizională și că va deveni funcțional în toată țara în cel mult două luni. Ea a mai anunțat că Ministerul Familiei are în lucru și alte proiecte, precum înființarea Observatorului național pentru copii sau modificarea Legii protecției și drepturilor copilului. #HUN/ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 februarie)