Secretarul de stat al SUA și șeful Pentagonului au examinat cu secretarul general al NATO reacţia la evenimentele din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul Pentagonului, Lloyd Austin, au discutat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, răspunsul alianței la evenimentele din Ucraina.
”Secretarul american al apărării și cu mine am avut o conversație cu secretarul general al NATO pentru a discuta despre atacul rusesc asupra Ucrainei și pentru a pregăti un răspuns coordonat al Alianței Nord-Atlantice”, a scris Blinken pe Twitter. Potrivit secretarului de stat american, țările NATO sunt ”unite în răspunsul lor față de Rusia” și în întărirea flancului estic al alianței. În discursul adresat cetățenilor Rusiei, Vladimir Putin a declarat că a decis să desfăşoare şi să conducă o operațiune militară specială pentru a proteja Donbasul. După cum a explicat el, această decizie a fost luată ca urmare a solicitării liderilor republicilor populare Donețk și Lugansk, Denis Pușilin și Leonid Pasecinik, care s-au adresat Rusiei cu o cerere de a primi spijin în respingerea agresiunii venite din partea Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit AFP, reprezentanții țărilor NATO vor organiza o reuniune de urgență pe 24 februarie, pe fondul deciziei Rusiei de a demara operațiunea militară în Donbas.

(www.russian.rt.com – 24 februarie)/vdraguta/ilapadat