Peste 150 de militari ucraineni au depus armele și s-au predat

Ministerul rus al Apărării anunţă că peste 150 de militari ucraineni au depus armele și s-au predat, în urma operațiunii militare speciale a Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale republicilor din Donbas, a declarat generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, vineri.
”În timpul ostilităților, peste 150 de militari din diferite structuri ale Forţelor Ucrainei au depus armele și s-au predat. În zona Insulei Şarpelui, din Marea Neagră, 82 de militari ucraineni au depus armele și s-au predat în mod voluntar unei unități a Forțelor Armate Ruse. În momentul de faţă, li se cere să semneze că refuză să participe la ostilități. În curând, vor reveni în familiile lor”, a spus Igor Konașenkov. Rusia a distrus 118 obiective militare din Ucraina. Konașenkov a precizat că alți 11 militari din Brigada 53 mecanizată a Forțelor Armate Ucrainene s-au predat în zona locialitătii Mîkolaivka. De asemenea, una dintre unitățile Brigăzii 36 a pușcașilor marini din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a luat legătura cu Comandamentul miliției populare din Doneţk și a solicitat un coridor umanitar pentru a intra pe teritoriul republicii. După ce vor preda armele, ei vor putea, de asemenea, să se întoarcă la familiile lor.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a subliniat că, după stabilizarea situației în zonele unde au loc lupte, toți militarii ucraineni care se predau vor fi eliberați./vdraguta/sdm2
(www.ria.ru – 25 februarie)