Metode inteligente de a păstra hainele în mod îngrijit și ordonat

Fără respectarea unor legi, libertatea devine dezordine, și cum dezordinea nu se potolește niciodată de la sine, ci doar prin disciplină, după cum spunea celebrul filosof roman Seneca, cel mai bine este să facem lucrurile organizat, întrucât suntem doar oameni, iar dezordinea este cel mai mare dușman al nostru, parafrazând un alt mare gânditor, poetul grec Hesiod.

Un dulap fără pic de dezordine poate părea o misiune imposibilă, dar, indiferent de dimensiunea acestui corp de mobilier, puteți maximiza spațiul și puteți crea un design care să vă facă să vă simțiți în perfectă armonie cu dvs. înșivă. Într-o lume ideală, am fi mândri posesori ai unui dressing vast cu rafturi din podea până în tavan, suporturi pentru haine cu coduri de culori și spațiu de depozitare din belșug, însă, în realitate micuțele și neîncăpătoarele noastre dulapuri sunt pline până la refuz cu haine, pantofi, genți, accesorii și chiar și câteva lucruri la care nici nu te-aștepți. Dar, cum dărâmarea unui perete sau defalcarea unui sistem de stocare încorporat nu este tocmai în planul nostru posibil și imediat, nu avem altă soluție decât să profităm la maximum de spațiul pe care deja îl deținem, ajutându-ne, desigur, și de câteva sfaturi de organizare și aranjare a dulapului împărtășite de experți, perfecte pentru copii și adulți, deopotrivă. Înainte de a continua cu oricare dintre aceste sfaturi și trucuri de organizare, este absolut necesar să începeți prin eliminarea mizeriei pentru a vă face o primă idee despre zonele cu probleme – pantofi, îmbrăcăminte, bijuterii sau poșete – și a vedea cât spațiu aveți cu adevărat. Abia ulterior, puteți răsfoi aceste idei până când găsiți ceva care se potrivește spațiului, bugetului și nevoilor generale. Începeți cu trucuri de bază și produse de organizare la prețuri accesibile, și apoi, dacă simțiți că încă ar mai fi multe de făcut, recurgeți din plin la soluții de depozitare home-made și elemente încorporate, aranjându-vă garderoba ca un adevărat profesionist. În cele din urmă, nu numai că veți avea un dulap care funcționează perfect pentru toți membrii familiei și un spațiu practic și primitor, dar veți putea ține în sfârșit dezordinea și haosul pentru totdeauna sub control. Ideile inteligente de organizare a dulapului pot transforma întru totul modul în care vă folosiți dulapul în fiecare zi. Prin rearanjarea hainelor și donarea celor pe care nu le mai purtați sau îndrăgiți, vă puteți găsi articolele de îmbrăcăminte mult mai ușor, economisind timp, eliminând stresul și menținând dormitorul în completă ordine. Pe lângă faptul că este mai ușor de „explorat”, un dulap perfect ordonat este excelent și pentru creșterea bunăstării – o teorie mult susținută de organizatorii profesioniști.

IDEI DE ORGANIZARE A DULAPURILOR

Dormitorul dvs. ar trebui să fie un templu de liniște și revigorare, nu o erupție de haos și harababură. Planificați-vă în mod adecvat ideile de depozitare în dormitor, iar spațiul dvs. poate fi transformat dintr-un coșmar într-un vis frumos. Dacă spațiul vă permite, un dressing sau un sistem de dulap montat la comandă construit în funcție de nevoile dvs. este cel mai bun sistem de depozitare, oferind mult spațiu pentru ca toate articolele dvs. să aibă un loc „desemnat”. Totuși, mai mult spațiu de depozitare nu înseamnă neapărat un dulap mai bine organizat, îmbunătățirea funcționalității neavând nimic de-a face cu aspectul, dimensiunea sau stilul de amenajare a dulapului.

* Oferiți fiecărui lucru un loc bine determinat, printr-un sistem personal de depozitare – Nu există spațiu mic sau limitat pentru o persoană care știe să aleagă sistemul potrivit de organizare a dulapului. Având la dispoziție diverse magazine și producători care creează dulapuri eficiente din punct de vedere al spațiului, îl puteți alege cu siguranță pe cel potrivit. Alegeți-l pe cel cu mai multe opțiuni de stocare, cu cel mai frumos design și la un preț rezonabil. Indiferent de marcă sau produs, alegeți-l pe cel care este eficient din punct de vedere al spațiului și care se va completa cu locul destinat. Una dintre cele mai bune idei de organizare a dulapului este să vă asigurați că totul are un loc (numai) al lui. Pe lângă faptul că vă veți bucura de ideile de depozitare pentru dormitoarele mai mici, care sunt dimensionate în funcție de spațiu, există și alte motive pentru care ați putea prefera dulapurile încorporate în detrimentul versiunilor de sine-stătătoare. Dulapurile la comandă sunt ideale pentru camerele cu caracteristici precum nișe și tavane înclinate, deoarece pot fi încadrate acolo unde un dulap independent pur și simplu nu ar încăpea. În plus, o piesă de mobilier făcută la comandă înseamnă, de asemenea, că dressingul dvs., oricât de mic ar fi, poate găzdui o multitudine de soluții funcționale de stocare internă. Puteți instala o combinație de șine pentru haine, sertare și rafturi și polițe, dar, cel mai important este ca mai întâi de toate să faceți o selecție sinceră și drastică a hainelor dvs. Un alt obicei bun, pe care ar fi ideal să-l respectați, este să puneți deoparte hainele purtate peste zi. Asigurați-vă că totul are un loc bine determinat. Dacă rămâneți cu un anumit lucru în mână gândindu-vă unde ați putea să-l puneți, înseamnă că sistemul dvs. încă lasă de dorit.

* Împărțiți lucrurile în ce se poate agăța și ce se poate împături – În general, plierea îngrijită a hainelor este cea mai economică modalitate de a le depozita. Cu toate acestea, unele articole stau cel mai bine agățate, cum ar fi paltoanele, costumele, bluzele, rochiile și articolele de îmbrăcăminte confecționate din țesături care se vor încreți ușor dacă sunt pliate. Un lucru de reținut este că nu ar trebui să atârnați niciodată pulovere din lână sau cașmir, deoarece se pot deforma și pot forma gropițe nedorite în dreptul umerilor. În schimb, puloverele din lână și cașmir ar trebui să fie pliate și așezate pe rafturi. Dacă vă împachetați garderoba pentru iarnă, atunci puneți cașmirul și lâna în pungi respirabile din in sau bumbac pentru a le proteja de molii. De asemenea, puteți plasa bile de cedru în interior – ceea ce le va ajuta să le respingă. Împăturirea hainelor și așezarea lor în grămezi le face să fie greu de recuperat din dulap, în schimb, luați în considerare așezarea lor verticală în sertare, exact așa cum ați face cu hârtiile într-un dulap de dosare – o tehnică mult mai eficientă, după cum susțin chiar experții. Cu fiecare articol într-un sertar pliat și stivuit pe verticală, mai degrabă decât așezat în grămezi plate, devine mult mai ușor să vedeți ce puteți purta fără a deranja sau chiar dărâma grămada de hăinuțe.

* Recurgeți la „tehnica atârnatului” ori de câte ori aveți ocazia – Alegeți un dulap deschis pentru a găsi cu ușurință ținutele preferate. O șină pentru haine poate fi „suprafața” perfectă dacă aveți un „tezaur” de haine sau dacă doriți să le organizați sezonier. Trebuie să aveți permanent în minte că un dulap înghesuit va duce la mototolirea hainelor, așa că, în mod ideal, aveți nevoie de loc între fiecare articol de îmbrăcăminte pentru a le oferi spațiu să atârne și să respire. Realitatea crudă este că, de cele mai multe ori, garderoba este plină cu haine pe care le purtăm rar sau chiar deloc. Pentru a face o selecție cât mai exactă a hainelor, există o tehnică simplă pe care o puteți folosi pentru a identifica ce să păstrați și ce să aruncați – experimentul hainelor agățate. Puneți hainele pe bara de agățat la întâmplare, apoi, pe măsură ce purtați fiecare articol, așezați-l mai în față sau mai la îndemână. După un timp, veți observa că anumite articole rămân la coadă, identificând astfel ce articole purtați și cele fără de care puteți trăi. Dacă vă luptați să decideți ce să păstrați și de ce să vă despărțiți, atunci încercați să vă puneți această întrebare – „Îmi trezește bucurie?”. Cel mai important, pe măsură ce decideți ce să aruncați și ce să păstrați, este să vă întrebați dacă ați plăti din nou prețul întreg pentru acel articol astăzi. Dacă nu sunteți împăcat cu gândul că l-ați cumpăra din nou, atunci ar trebui să vă despărțiți de el cât ați clipi. O altă metodă sigură de selecție ar fi să donați sau să aruncați toate acele lucruri pe care nu le-ați mai purtat în ultimele 12 luni. Întrucât ar fi ideal să consumăm cu atenție, ar trebui să cumpărăm doar ceea ce avem cu adevărat nevoie. Cu alte cuvinte, faceți cumpărături doar pentru a înlocui articolele care s-au uzat sau s-au deteriorat iremediabil. Evitați tentația, limitând navigarea online și scurtând vizitele prin magazine, acest lucru ținând, bineînțeles, și de o voință de oțel. Amintiți-vă că nu ne putem dori ceea ce nu vedem!

* Organizați hainele pe categorii – Unii experți susțin că aranjarea hainelor în funcție de prioritate și ocazie va ajuta la găsirea mult mai rapidă a lucrurilor. Prin plasarea celor mai folosite articole, de zi cu zi, într-un loc accesibil, și depozitarea ținutelor de ocazie în spații mai puțin uzitate,veți da un sens practic întregii garderobe. Cu toate acestea, alți specialiști merg pe metoda grupării articolelor de îmbrăcăminte pe categorii. Alternativ, puteți face chiar o combinație a celor două – grupați hainele pe categorii: de lucru, casual și de petrecere – iar, în cadrul acestor categorii, adunați articolele de culoare similară sau cu un model asemănător (ca de exemplu, maiouri, tricouri, cămăși, etc). Așadar, veți atârna împreună cămăși negre, maiouri gri, sau tricouri albe. Urmând o altă teorie veți avea și mai multă ordine în dulap – agățați articolele închise la culoare sau pe cele mai grele în stânga până la țesătura cea mai lejeră și pe cele mai deschise la dreapta, pentru a obține o trecere mai lină și plăcută pe măsură ce mergeți de la stânga la dreapta. Nu uitați că puteți alege oricân cea mai bună metodă care funcționează pentru dvs., dar asigurați-vă că există o certitudine în ceea ce faceți! Deși s-ar putea să nu pară a fi de folos practic, aranjarea hainelor în ordinea țesăturilor grele și în ordinea culorilor pentru a crea un efect de ombre, va face ca dulapul dvs. să arate mult mai atrăgător din punct de vedere vizual și mai armonios. Potrivit experților, această metodă ne va face să ne simțim mai fericiți. Maximizați spațiul de agățat într-un dulap folosind umerașe subțiri pentru cămăși și îndepărtând obiectele voluminoase, cum ar fi blugii, pentru a le depozita pliate pe rafturi. Asigurați-vă că articolele lungi sunt atârnate de o parte pentru a elibera spațiu în partea de jos a dulapului. Folosiți acest spațiu pentru a organiza articole mai mici, cum ar fi tricouri și eșarfe rulate, sau pentru a stivui pantofi și sandale, adăugând cutii pentru bijuterii sau curele. Când vine vorba de organizarea garderobei dvs., lucrul cheie la care trebuie să vă gândiți este să creați „zone”. Veți avea o zonă pentru cămăși, alta pentru pantaloni și o secțiune pentru rochii, astfel încât totul să fie ușor de găsit. Înțelegerea și îmbunătățirea stilului personal este adesea catalizatorul pentru o schimbare majoră și mai profundă în viața dvs. Odată ce vă alegeți garderoba pentru a reflecta cine sunteți cu adeărat, veți apărea în lume ca o versiune mai prezentă, bine intenționată și mai încrezătoare a dvs.

* Faceți loc pantofilor și genților – Organizarea dulapului sau a dressingului este o mișcare inteligentă și nu necesită întotdeauna atât de mult spațiu sau efort pe cât s-ar crede. Depozitarea inteligentă a genților, pălăriilor și pantofilor va maximiza fiecare centimetru pătrat din dulap. Cheia pentru o bună depozitare a pantofilor este să determinați mai întâi tipurile și cantitatea de pantofi. Cel mai util și practic tip de depozitare pentru încălțăminte este un dulăpior pentru pantofi extensibil. În plus, rafturile pot fi folosite pentru a depozita gențile de mână, montate ca parte a unui dressing sau ca parte a interiorului unui dulap, la comandă. Cu toate acestea, dacă aveți puțin spațiu și un număr impresionant de genți, așezarea poșetelor pe raft este destul de indulgentă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă limitați la cele purtate în mod obișnuit și depozitarea celorlalte în pungi de plastic. Nu fiți tentați să depozitați pantofii în cutiile în care vin ambalați, pentru că nu veți face altceva decât să vă aglomerați dulapul cu cutii din carton prăfuit. Preferați, în schimb, să vă etalați pantofii întocmai ca o operă de artă. Aveți permisiunea de a depozita pantofi sezonieri sau folosiți ocazional pe un raft înalt sau în cutii individuale transparente pentru a preveni praful.

* Optați pentru sertare cu compartimente – Dacă petreceți ore întregi căutând o șosetă lipsă, sertarele cu compartimente mai mici sunt ideale pentru a preveni acest neajuns. Indiferent dacă aveți un dulap ce cuprinde un perete întreg sau, pur și simplu, un dulap de dimensiuni standard, faceți-l să funcționeze perfect pentru nevoile dvs. specifice, adaptând constant interiorul acestuia. Sertarele pliabile și separatoarele oferă o mai mare flexibilitate, astfel încât să puteți găsi în timp util orice lucru oricât de mic și neînsemnat ar fi. Adăugarea mai multor sertare este ca și cum ați oferi mai multe opțiuni pentru a vă organiza viața. Pentru o organizare inteligentă a dulapului, alegeți sertare rezistente, care vă vor ajuta, de asemenea, să vă organizați și să vă depozitați bijuteriile, eșarfele sau curelele. Un dulap cu sertare și rafturi mari nu este la fel de eficient ca unul cu spații mai mici sau cu separatoare în sertare. Pe rafturile mari există tentația permanentă de a pune multe lucruri unele peste altele, care se vor răsuci și împrăștia ori de câte ori veți dori să extrageți un articol, și astfel veți pierde timp de fiecare dată când vă grăbiți. Asigurați-vă că aceste spații mari sunt separate printr-unele mai mici și mai eficiente prin adăugarea de separatoare, suporturi sau rafturi suplimentare. Odată ce ați transformat dulapul într-unul curat și bine organizat, faceți tot posibilul să-l păstrați în această stare, punând toate obiectele la locul lor pe măsură ce le folosiți.

* Stocați hainele mai demodate, dar cu potențial afectiv  – Depozitarea articolelor mai puțin folosite – dar prețioase – va crea instantaneu mai mult spațiu într-un dressing. Articolele cu valoare sentimentală, extrasezoniere, ar trebui depozitate într-un loc dedicat. Așezați puloverele de cașmir și paltoanele de iarnă în coșuri deasupra dulapului sau în partea de jos a acestuia. Dacă aveți un dulap mic, atunci depozitarea paltoanelor și jachetelor voluminoase odată ce iarna s-a terminat pentru a face loc rochiilor de vară are sens practic, cu toate acestea schimbarea lucrurilor la încheierea fiecărui anotimp poate fi o corvoadă. Dacă aveți un dulap mai mare, cu condiția să fi făcut o sortare eficientă în prealabil, atunci luați în considerare păstrarea tuturor hainelor într-un singur loc, pentru că puteți îmbrăca și folosi topuri, bluze și rochii pentru toate anotimpurile, pe tot parcursul anului. Dacă nu aveți spațiu, recomandarea specialiștilor ar fi să depozitați articolele din afara sezonului în cutii sau coșuri transparente (pentru a le „localiza” mai ușor), fie pe raftul cel mai de sus, fie într-un alt dulap sau într-o cameră de depozitare separată. Dacă vă depozitați garderoba de iarnă sau de vară, hainele ar trebui să fie plasate în pungi de bumbac pentru a preveni formarea de praf sau decolorare.

* Nu uitați de iluminat – Adăugați lumină în noul dulap organizat. Există o serie întreagă de lămpi inteligente de joasa tensiune și baterii care pot fi adăugate pe rafturi, sertare sau în alte colțuri întunecate. Căutați modelul de iluminat care se aprinde și se oprește automat pentru sertare și dulapuri. O lumină bună scoate în evidență un dulap bine organizat și facilitează găsirea articolelor, dar face și ca dulapul să pară mai mare.

ALTE METODE INTELIGENTE PENTRU PĂSTRAREA ÎN ORDINE A HAINELOR 

* Personalizați-vă colțurile camerei – În această căutare neastâmpărată de spațiu și idei de stocare care mai de care mai grozave, puteți apela și la câteva metode inedite, una dintre ele fiind aceea de a vă personaliza colțurile camerei, pentru un loc avantajos de depozitare. Puteți personaliza o anumită porțiune a camerei prin adăugarea unor rafturi deschise care se vor potrivi perfect acestor colțuri, pe care le puteți folosi pentru o etalare cât mai atrăgătoare a genților, pantofilor și a altor accesorii.

* Utilizați spațiile goale de pe pereți – Prin aplicarea unor suporturi sau cârlige și agățătoare de perete ca parte a ideilor inteligente de organizare a garderobei, puteți utiliza spațiile goale de pe pereți sau uși, truc care se va dovedi o opțiune suplimentară de depozitare extrem de inteligentă. Puteți folosi aceste cârlige pentru a vă agăța prosoapele, gențile,  curelele, eșarfele, etc. Alegeți cârlige eficiente la comandă sau alegeți dintr-o gamă largă de suporturi elegante, dar funcționale. O altă metodă, mai cunoscută de data aceasta, ar fi să întrebuințați zonele rămase goale de sub pat sau din lăzile canapelei și ale fotoliilor. Dacă folosiți doar rafturile și sertarele dulapului, s-ar putea să pierdeți spațiu prețios de depozitare. Într-un dulap mic, fiecare centimetru contează, așa că experții recomandă să folosiți și partea dinăuntru a ușilor dulapului. Agățați pălării, eșarfe sau alte accesorii folosind cârlige sau coșulețe de agățat, astfel încât să puteți completa rapid orice ținută. Acordați o atenție mărită montării lor, având grijă să le plasați între rafturi, astfel încât când închideți ușa să nu se lovească de ele sau și mai rău, să constatați că ușa nu se mai închide deloc.

* Folosiți valizele – În loc să consumați spațiu prețios cu depozitarea trolerelor sau a valizelor voluminoase, de ce să nu le folosiți ca altă opțiune de stocare? Le puteți utiliza pentru a depozita articole pe care nu le folosiți permanent, cum ar fi pulovere, pături, lenjerie de pat și altele. Puteți plasa această valiză sub pat, în dulap sau o puteți pune în altă parte ca decor.

* Achiziționați coșuri de răchită – În cazul (mai puțin obișnuit) în care nu aveți valize care să servească drept depozitare suplimentară, puteți încerca să achiziționați coșuri de răchită sau alte materiale naturale cu un aspect plăcut și cât mai apropiat decorului general al casei. Aceste coșuri nu vă ajută doar să vă depozitați lucrurile, ci vor contribui la designul  întregii camere, făcând-o să arate cât mai șic.

* Creați suprafețe suplimentare – Când amenajați un dulap mic, este important să găsiți modalități creative de a adăuga mai mult spațiu de depozitare și noi suprafețe. Potrivit organizatorilor profesioniști, cutiile frontale transparente sunt soluții excelente în acest sens. Aceste cutii pot conține pungi mici, la vedere și ferite de praf, oferind în același timp o suprafață suplimentară, deasupra lor, pentru îmbrăcămintea frumos pliată. De asemenea, nu vă fie teamă să modificați un produs pentru nevoile dvs.! Puteți tăia sau ajusta un organizator din pânză, de exemplu, pentru a se potrivi cu spațiul mic de care dispuneți. Dacă nu folosiți fiecare centimetru de spațiu până spre tavan, pierdeți suprafețe valoroase. Agățați rafturi sau folosiți cutii și coșuri de depozitare, astfel încât să puteți „gândi” vertical. Păstrați articolele folosite mai rar în partea de deasupra dulapului și luați întotdeauna în considerare plasarea unui taburet în apropiere, dacă nu puteți accesa cu ușurință rafturile de sus.

* Optați pentru umerașe din catifea – Dacă încă folosiți o mulțime de umerașe nepotrivite, este timpul să faceți un upgrade. Umerașele dezordonate pot face ca un dulap mic să pară și mai mic și să ocupe spațiu valoros. Umerașele subțiri din catifea vă maximizează spațiul de pe tijele din dulap, și, în plus, pot susține mult mai bine hainele care stau să alunece.

* Utilizați coșuri pentru sandale – Găsirea spațiului pentru a depozita pantofii într-un dulap mic poate fi o adevărată provocare. O recomandare în acest sens ar fi să încercați coșurile pentru depozitarea pantofilor mai ușori și subțiri, cum ar fi sandalele. Dacă dețineți multe perechi de șlapi și sandale, dar nu și prea mult spațiu, folosirea unui coș decorativ pentru a crea un „buchet” de pantofi poate fi de folos. În dulapurile foarte mici, luați în considerare schimbarea pantofilor de sezon și depozitarea perechilor nefolosite sub pat sau canapea până anul viitor.

* Utilizați recipiente transparente pentru pantofi – Recunoașteți că măcar o dată ați aruncat o pereche de pantofi pe jos după o zi lungă de muncă, iar a doua zi dimineață v-ați împiedicat chiar de ei. Menținerea unei podele „fără pantofi” este cheia pentru un dulap curat și ordonat. În acest caz, coșurile de plastic transparente, stivuite și de obicei etichetate în partea din față, sunt absolut ideale. Un alt produs îndrgăit de organizatorii profesioniști sunt organizatoarele reglabile pentru pantofi, ce vin într-un design modern, funcțional și antiderapant. Sunt potrivite pentru toate tipurile de pantofi, au un unghi de deschidere reglabil și pot ține până la șase perechi de pantofi. Pantofii se stivuesc unul peste altul și, literalmente, dublează spațiul de pe rafturi.

* Adăugați rafturi – Una dintre cele mai bune transformări într-un dulap se bazează pe adăugarea de rafturi suplimentare. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu vertical pentru articole stivuite sau coșuri, luați în considerare montarea unor rafturi, asortate cu dulapul sau, dimpotrivă, în culori constrastante, pentru un efect uimitor. Rafturile detașabile sunt, de asemenea, o idee grozavă.

* Respectați un program – Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că micuțul dvs. dulap este întotdeauna curat și organizat este… să vă trageți singuri la răspundere. Indiferent dacă vă decideți asupra unei (re)împrospătări bilunare sau sezoniere, depinde de dvs., marcați în calendar, în mod regulat, data la care sunteți dispuși să vă faceți timp pentru o cercetare amănunțită a hainelor, astfel încât să puteți dona sau arunca ceea ce nu purtați.

* Creați-vă propria „zonă de pregătire” – Dacă aveți puțin spațiu în plus, adăugați o tijă suplimentară sau un cârlig pentru a vă pregăti mult mai ușor în fiecare dimineață. Un astfel de loc special creat vă poate ajuta să vă aranjați hainele pentru a doua zi dimineață, pentru a economisi timp când vă grăbiți să plecați la muncă. Dacă aveți doar o bară de haine în dulap, luați în considerare să adăugați o alta sub ea sau în același rând cu aceasta, mai în spate sau mai în față. Practic, cu ajutorul tijei suplimentare, dublați spațiul din dulap pe care îl aveți în prezent. Dacă vă întrebați cum anume va mai încăpea un alt rând de haine, aflați că le puteți agăța oblic.

* Utilizați întotdeauna etichete – În dulapul perfect ar fi întotdeauna suficient loc pentru a vedea tot ceea ce avem fără să fim nevoiți să săpăm după anumite obiecte. Dar, atunci când lucrăm cu un spațiu mic, uneori recipientele închise, cum ar fi cutiile și coșurile, sunt cele mai bune pentru o organizare adecvată. Pentru a vă ușura munca și viața, investiți într-un aparat simplu de etichetare, astfel încât să nu fiți nevoiți niciodată să ghiciți ce se află înăuntru.

* Scoateți ușile – Când aveți puțin spațiu, uneori chiar și ușile vă pot sta în cale. Dacă nu ați adoptat deja metoda expusă mai sus, de a le folosi pe post de suprafețe suplimentare de agățat, luați în considerare îndepărtarea ușilor dulapului, astfel încât să puteți crea un dulap mai deschis și mai aerisit. Acest lucru va extinde adâncimea spațiului dvs., dar necesită un sistem foarte îngrijit și organizat pentru a evita aspectul dezordonat sau neîngrijit.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.homesandgardens.com/ideas/closet-organization-ideas

https://www.architecturaldigest.com/gallery/how-to-organize-your-closet

https://interioreast.com/smart-closet-organization-ideas/

https://www.goodhousekeeping.com/home/organizing/g2171/diy-closet-organizers/

https://www.goodhousekeeping.com/home/decorating-ideas/g38705737/walk-in-closet-ideas/

https://www.lushome.com/30-smart-storage-ideas-improve-closet-organization-maximize-small-spaces/171936

https://www.housebeautiful.com/lifestyle/organizing-tips/g3497/storage-ideas-bedroom-with-no-closets/

https://www.mydomaine.com/small-closet-ideas-5112622