Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva lui Putin și a lui Lavrov, din cauza războiului cu Ucraina

Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva președintelui Vladimir Putin și a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, din cauza războiului cu Ucraina, se precizează într-un document postat pe site-ul Guvernului britanic. Conturile lui Putin și Lavrov au fost înghețate. ”Vladimir Putin este președintele Federației Ruse, care are cea mai înaltă autoritate asupra acțiunilor statului rus și ale Armatei ruse. În februarie 2022, Putin a ordonat Forțelor Armate Ruse să lanseze o invazie a Ucrainei, amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența țării. Serghei Lavrov este ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, este membru al Consiliului de Securitate al Rusiei. În plus, este unul dintre principalii lideri ai țării și are puteri de decizie cheie. El este implicat în încercările Rusiei de a destabiliza situația din Ucraina, amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența țării”, se mai specifică în documentul în care sunt anunţate persoanele vizate de sancțiuni.
Comentând impunerea de sancțiuni împotriva celor doi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a subliniat că nici Putin, nici Lavrov nu au conturi în Marea Britanie.
Vineri, Uniunea Europeană a convenit asupra impunerii de sancțiuni împotriva lui Putin și a lui Lavrov. Reprezentanții din cele 27 de state membre ale UE au convenit să înghețe averile, bunurile şi conturile personale deţinute în Europa de Putin și Lavrov, potrivit Reuters./vdraguta/schelaru

www.novayagazeta.ru – 26 februarie