Vladimir Putin a ordonat plasarea forțelor de descurajare ale Armatei Ruse în regim special de serviciu

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ca răspuns la declarațiile agresive ale Occidentului, a ordonat plasarea forțelor de descurajare ale Armatei Ruse în regim special de serviciu.

„Oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO îşi permit să facă declarații agresive la adresa țării noastre, prin urmare îi ordon ministrului apărării și șefului Statului Major al Forțelor Armate Ruse să plaseze forțele de descurajare ale Armatei Ruse în regim special de serviciu” – a declarat, duminică, șeful statului rus, în timpul unei întâlniri la Kremlin cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov. „Da!” – au răspuns Şoigu şi Gherasimov.

Adresându-se şefului Ministerului Apărării și șefului Statului Major General, Vladimir Putin a subliniat că țările occidentale întreprind acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei în sfera economică. „Am în vedere sancțiunile nelegitime, pe care care toată lumea le cunoaşte bine” – a adăugat Putin. Întâlnirea a avut loc pe fondul operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina, pe care Moscova a început-o ca răspuns la apelul de ajutor al liderilor din Donbas./ssirbu/schelaru

www.tass.ru – 27 februarie