Grecia deschide sezonul turistic de la 1 martie

Grecia se grăbește să deschidă sezonul turistic, grav afectat de pandemie. De altfel, turismul este locomotiva economiei grecești și peste 25% din PIB-ul țării provine din sectorul turistic.
Corespondenţă din Atena – Reporter: Michaela Lambrinidou – Marţi, 1 martie, Ministerul Turismului din Grecia are programată lansarea sezonului turistic 2022, mai devreme ca oricând. În acest context, ministrul Turismului, Vassilis Kikilias, a ţinut ieri să dea asigurări că, în măsura în care depinde de Grecia, planurile turistice ale ministerului și turoperatorilor nu se pot schimba, deşi este prea devreme pentru a se estima impactul asupra economiei și turismului din Grecia ca urmare a conflictului din Ucraina. ‘Primele zboruri charter din SUA, Canada și Australia sunt programate să aterizeze pe 7 martie și voința tuturor este, pe de o parte, să depăşim situaţia pe care o traversăm astăzi în Europa, iar pe de altă parte, să planificăm cu succes un sezon turistic perfect’, a mai spus domnul Kikilias.
Turismul este locomotiva economiei grecești. Peste 25% din produsul intern brut al ţării provine din sectorul turistic. Anul trecut, numărul vizitatorilor din Ucraina şi Rusia a depăsit 800 de mii de persoane şi cu siguanţă că, în acest an, evenimentele din ultimele zile, în combinație cu criza energetică care ridică costurile la transporturi, dar și la produsele de larg consum, sunt câțiva din factorii care vor afecta turismul din aceste țări și, firește, nu numai din acestea. Totuși, după doi ani de carantină și pandemie lumea vrea să călătorească, să se relaxeze și să lase în urmă pandemia. În acest context, guvernul de la Atena se orientează să reducă protocoalele sanitare și procedurile birocratice pentru a facilita venirea şi șederea turiștilor în Grecia, asigurând însă, în paralel, un cadru de securitate și o acoperire sanitară satisfăcătoare. Rezervările timpurii sunt încurajatoare la această oră și, dacă criza din Ucraina va înceta repede, Grecia nu are motive reale de îngrijorare privind fluxurile turistice din acest sezon./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI