Ministerul Sănătății propune ridicarea unor restricții, ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi

Realizator: Constanța Comănici – Ministerul Sănătății propune ridicarea unor restricții impuse până acum de pandemia de coronavirus, ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi și a faptului că aproape jumătate dintre paturile de la terapie intensivă sunt libere. Astfel, în curând am putea intra în centrele comerciale fără certificat verde și am putea renunța la mască în aer liber. Ministrul de resort, Alexandru Rafila, a enumerat relaxările avute în vedere de autorități.
Alexandru Rafila: Accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante, creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, cursuri, conferințe, workshop-uri, săli de sport și piscine, se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane. Masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise, aglomerate, menținerea regimului de telemuncă îl recomandăm în continuare și de asemenea utilizarea acestui program de lucru decalat în instituțiile publice centrale și locale.
Realizator: Ministrul sănătăţii a mai spus că se așteaptă ca în cel mult două săptămâni numărul cazurilor noi de COVID raportate zilnic să scadă sub 1.000./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 martie)