Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a vizitat Centrul Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat astăzi Centrul Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. În contextul războiului din Ucraina, Centrul a fost activat pe 24 februarie și, de atunci, funcționează în regim non-stop, monitorizând în regim real situația din regiune și din toată țara.

Șefa statului le-a mulțumit colaboratorilor Centrului pentru mobilizarea și profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile, în condiții de muncă solicitante. „Am apreciat organizarea lor în ceea ce privește asigurarea ordinii publice în țară, în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, în coordonarea deciziilor și acțiunilor luate de structurile subordonate Ministerului, dar și gestionarea informațiilor legate de acest subiect. Sunt elemente esențiale care ne ajută să facem față acestei situații de criză”, a declarat Președinta Maia Sandu. La fel, șefa statului i-a mulțumit ministrei Ana Revenco pentru coordonarea exemplară a tuturor structurilor subordonate MAI.