„Putin nu mai poate face față, opuneţi-vă lui”, a declarat Mihail Hodorkovski, care i-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă

”Putin nu mai poate face față, opuneţi-vă lui”, a declarat opozantul rus, Mihail Hodorkovski, care i-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă, potrivit publicaţiei TSN.ua. Opoziţia din Rusia consideră că protestele cetăţenilor ruşi pot devia forţele lui Putin de la război. Liderul opoziției ruse, Mihail Hodorkovski, a înregistrat un mesaj video adresat către cetăţenii ruși. El îi încurajează să iasă să protesteze împotriva războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. ”Putin nu mai poate face față, Putin s-a împotmolit în Ucraina și, pentru a face față, trimite, aruncă, acolo tot ce are – poliția, trupele speciale OMON, Unitatea Specială de Reacţie Rapidă, SOBR. Fiecare persoană care va ieşi pe străzile orașelor rusești, fiecare persoană care va ieşi la proteste va deturna o parte din forțele lui Putin de la uciderea cetățenilor ucraineni. Merită să staţi 15 zile în închisoare din viaţă pentru a preveni uciderea unei persoane pașnice? Dacă merită, atunci mergeţi în stradă și în închisoare veţi sta mai târziu. Am stat peste zece ani în închisoare pentru ceea ce am crezut că este corect. Dacă crezi că este corect să nu moară cetățenii unui stat vecin, pur și simplu pentru faptul că acest individ asta îşi doreşte, atunci opuneţi-i rezistenţă. Astăzi, ieșirea în stradă contracarează uciderea oamenilor paşnici din Ucraina”, a spus Hodorkovski.
Pierderile înregistrate în rândul militarilor ruși care au luptat împotriva Ucrainei:
Pierderile totale estimate ale Rusiei în războiul din Ucraina, începând din 24.02 până în data de 01.03, la ora 06:00, s-au ridicat la: personal militar (uciși și răniți) – 5.710 de militari, prizonieri – 200. Au fost distruse și deteriorate: aeronave – 29 de unități, elicoptere – 29 de unități, tancuri – 198, BBM/APV – 846, sisteme de artilerie – 77, sisteme de apărare aeriană – 7, sisteme MLRS – 24, rezervoare de combustibil și lubrifianți-60, UAV nivel operațional-tactic – 3, bărci – 2 unități, echipamente auto – 305. Se precizează datele, numărarea este complicată, din cauza intensităţii mari a ostilităților.

(www.tsn.ua – 2 martie)/vdraguta/ilapadat