Peste zece tentative de asasinare a preşedintelui Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a supraviețuit după ce mai mult zece tentative de asasinat au fost împiedicate de serviciile speciale – a anunţat, miercuri, Mihailo Podoliak, membru al delegației Ucrainei la negocierile cu Rusia şi consilier al șefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

„Partenerii noștri străini vorbesc despre două-trei tentative. Cred că au fost peste zece de astfel de încercări. Pentru că avem în permanență informații operative că sunt grupuri de sabotaj care vor să intre în cartierul guvernamental etc. Avem o rețea puternică de informații și contrainformații – urmăresc totul și toate aceste grupuri de sabotaj sunt lichidate ‘din mers’. Adică înțelegem toate planurile și, în funcţie de acestea, serviciile noastre de spionaj îşi desfăşoară activitatea necesară” – a explicat Podoliak, într-un interviu pentru Ukrainska Pravda.

„Din punct de vedere al securității, nu pot vorbi despre anumite aspecte. Aceste riscuri nu au dispărut nicăieri. Serviciile de informații occidentale au dreptate când spun că ținta principală a domnului Putin a fost domnul Zelenski, în ceea ce privește atacarea cartierului guvernamental și încercarea de a asasina conducătorul cheie al ţării” – a adăugat Mihailo Podoliak./sdan/gpodea

www.ukrinform.ua – 9 martie