Uniunea Europeană a impus noi sancțiuni împotriva a peste 150 de cetăţeni ruși

Uniunea Europeană a impus noi sancțiuni împotriva a 14 oameni de afaceri ruși și familiilor acestora și împotriva a 146 de membri ai Consiliului Federației (Camera Superioară a Parlamentului rus).

UE a decis miercuri, 9 martie, să impună noi sancțiuni împotriva a 14 importanţi oameni de afaceri ruși și familiilor acestora, și împotriva a 146 de membri ai Consiliului Federației din Rusia, a anunțat Comisia Europeană, într-un comunicat publicat miercuri.

Lista celor vizaţi de sancţiuni nu a fost, deocamdată, făcută publică. ”14 oligarhi și oameni de afaceri importanți implicați în sectoare cheie ale economiei, care asigură venituri semnificative pentru Federația Rusă… precum și pentru familiile lor”, se mai specifică în comunicatul remis. ”Vorbim de sectoare: metalurgie, agricultură, farmaceutică, telecomunicații, sector digital. În plus, 146 de membri ai Consiliului Federației, care au aprobat acorduri de sprijin reciproc cu cele două republici autoproclamate Luhansk şi Doneţk, sunt vizaţi de sancțiuni”, se specifică în comunicat.

Se mai menţionează că, în total, sancțiunile personale afectează acum 862 de persoane și 53 de organizații din Rusia şi din Belarus. Persoanelor vizate le este interzis să călătorească în ţările UE, iar toate bunurile deţinute în UE sunt înghețate./vdraguta/cpodea

www.ria.ru – 9 martie