Concursuri și evenimente distractive în stațiunile montane de la Şuior, Cavnic și Borșa

Realizator: Mira Gomboş – Temperaturile mici și stratul consistent de zăpadă au strâns sute de pasionaţi ai sporturilor de iarnă pe pârtiile din Maramureș. În acest weekend sunt organizate concursuri și evenimente distractive, dar nu se uită nici de latura umanitară. Adrian Marchiș are detalii.
Reporter: Pasionaţii sporturilor de iarnă au aglomerat stațiunile montane de la Şuior, Cavnic și Borșa și pe toate aceste pârtii au loc diverse concursuri de schi pe categorii de vârstă și Carnaval al Zăpezii. La Borșa. pe crestele lanțului muntos al Rodnei, se desfășoară, astăzi și mâine, a treia ediție de schi alpinism, Skitrab Trophy, cu 16 echipe de schiori profesioniști de la clubul din țară și de peste hotare. Concurenții au de străbătut un traseu de 25 de km dus-întors.
Norbert Damian, organizator: Este o competiție de schi de tură și schi alpinism, cu o ediție specială întinsă pe două zile. Concurenți din toată țara, echipe Salvamont, echipe de la cluburi și, bineînțeles, o echipă super faină de organizare formată din localnicii de aici, din Borșa, în calitate de gazde și organizatorii de la Skitrab România.
Reporter: La carnavalul organizat pe pârtia olimpică de la Borșa, cel mai apreciat costum ales de juriu va fi premiat, iar echipa WinterTour strânge donații pentru familii afectate din Ucraina./csimion

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie)