Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că în România nu există riscul apariţiei unei crize alimentare

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că în România nu există riscul apariţiei unei crize alimentare şi nici a unor dezechilibre majore din acest punct de vedere.

El s-a întâlnit şi astăzi cu reprezentanţii fermierilor, cu cei ai producătorilor de ulei şi cu asociaţia marilor distribuitori de alimente din ţară. Concluzia este că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei, potrivit ministrului Adrian Chesnoiu:

Adrian Chesnoiu: Producem alimente și produse agroalimentare suficiente, astfel încât să fim independenți din punct de vedere alimentar. România, în momentul de față, nu se află în niciun astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau să fim în risc de apariție a unor dezechilibre majore, pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populației în țara noastră.

Realizator: Alina Gheorghiţă, care-i reprezintă pe producătorii agricoli, a precizat că producţia vegetală este peste necesarul ţării noastre, iar viitoarea recoltare de floarea soarelui va începe în august

Alina Gheorghiţă: Producem ca şi sector vegetal cu mult peste nevoia noastră. Acesta ar trebui să fie un element care să ne crească, să spunem, așa confortul psihic că nu vom rămâne fără ulei, dincolo de lunile în care astăzi avem stocuri pentru a fi procesate, până la recolta nouă. În mod obișnuit, în Bărăgan în jur de 20 august, intrăm la recoltat la floarea soarelui, poate în alte zone chiar puțin mai devreme, cu o săptămână. Vor fi depozitele din nou pline cu floarea soarelui.

Realizator: Autorităţile cer, încă odată, ca cetăţenii să se informeze numai din surse oficiale pentru a evita situaţiile neclare, ne-a transmis redactorul RRA Andrei Şerban./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie