Coaliţia de guvernare discută pe marginea setului de măsuri pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor

Coaliţia de guvernare discută încă pe marginea setului de măsuri pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor, în contextul creşterii preţurilor la energie, combustibili şi alimente. Între propunerile analizate sunt plafonarea preţurilor la energie, eliminarea TVA la alimente şi reducerea accizei la carburanţi. În legătură cu ultima măsură, PNL şi PSD au opinii diferite, după cum transmite reporterul RRA Alina Stănuţă.
Reporter: Alina Stănuţă – Subiectul reducerii accizei la carburanți nu s-a discutat în cadrul coaliției de guvernare, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a precizat că au fost doar discuții de principiu pe această temă. Marcel Ciolacu a menționat că o eventuală decizie se va lua după ce va fi adoptată măsura privind plafonarea prețurilor la energie.
Marcel Ciolacu: Îmi menţin părerea că trebuie găsită o soluţie şi pe carburant, mai ales în actualul contexct câând vedem că preţul petrolului totuşi a scăzut. Poate facem o reducere de acciză pentru transportatori şi mergem targhetat pentru o parte a economiei care trebuie ajutată.
Reporter: Liderul PNL, Florin Cîţu, consideră că reducerea accizei la carburanţi nu ar duce la scăderea preţului la pompă.
Florin Cîțu: Prețul e determinat de piață, nu de intervențiile brutale ale companiilor statului împotriva sectorului privat. Dacă vrem să scadă prețul unui produs, ai nevoie de un șoc de productivitate, să fie cât mai competitiv, sau mai mult din acel produs; sunt singurele variante. Restul sunt utopii și mesaje politice care nu ajută pe nimeni.
Reporter: Liderii coaliției de guvernare s-ar putea întâlni pentru a discuta, printre altele, despre ordonanța care plafonează prețurile la energie de la 1 aprilie și despre eventuale măsuri cu privire la prețul carburanților.#HUN/dstanesc

RRA – 17 martie