Comisia Europeană pregătește un pachet de măsuri pentru a susține securitatea alimentară în statele membre

Comisia Europeană pregătește un pachet de măsuri pentru a susține securitatea alimentară în statele membre, în contextul războiului din Ucraina. Inițiativele vizează sectorul cărnii de porc, acordarea de ajutoare publice și de stat, similare celor din perioada pandemiei de COVID-19, dar și o finanțare suplimentară de 500 de milioane de euro din care românii ar urma să primească aproximativ 25 de milioane. Într-un interviu acordat colegilor de la Radio România Iași, Achim Irimescu, membru al reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană și fost ministru al agriculturii, spune că în actualul context este nevoie de acordarea unui sprijin companiei Azomureș, în producția de îngrășământ.

Achim Irimescu: Azomureș are nevoie de sprijin pentru că absolut, gazul care este principalul produs pentru obținerea îngrășămintelor asortate, este foarte scump, s-a scumpit şi de trei ori și atunci este nevoie de sprijin pentru că acest sprijin se regăsește sigur, în final, la fermier.

Realizator: De altfel, ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, participă mâine la Consiliul pentru Agricultură și Pescuit de la Bruxelles./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie