Ora pamantului

Iluminatul interior și exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt temporar, sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30 şi 21:30, pentru a marca Ora Pământului, eveniment menit să atragă atenția comunității internaționale asupra necesității protejării factorilor de mediu, desfășurat la nivel mondial și ajuns la a 16-a ediție.

În calitate de partener al evenimentului, Camera Deputaților sprijină, și în acest an, cea mai mare acțiune voluntară de mediu, respectiv Earth Hour – Ora Pământului, organizată în România de World Wide Fund for Nature.

Instituţia participă la această campanie chiar de la prima ediţie în România, în anul 2007.

Astfel, Palatul Parlamentului s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile, de-a lungul timpului, alături de construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul și Piramidele din Giza.

Proiectul s-a bucurat de succes chiar și în 2021, pe fondul crizei sanitare, când oameni dintr-un număr record de 192 de țări și teritorii s-au unit digital pentru a trage un semnal de alarmă asupra necesității de acțiune împotriva schimbărilor climatice.  

23 martie 2022