Aeroportul „George Enescu” din Bacău anunță o creștere semnificativă a zborurilor spre noi rute

Realizator: Cristina Dumitrescu – Odată cu deschiderea sezonului, în luna aprilie, pe Aeroportul „George Enescu” din Bacău se anunță o creștere semnificativă a zborurilor spre noi rute. Tot de săptămâna viitoare, unul dintre cele mai noi și mai performante modele ale companiei Boeing este prezent și pe aeroportul din Bacău. Este vorba de o aeronavă Boeing 737-8 Max, ieșită de pe poarta fabricantului în urmă cu două luni. Corespondentul nostru, Gabriel Popa, a stat de vorbă cu managerul aeroportului, Daniela Chelaru.
Daniela Chelaru: Alături de aceste rute, care vor avea parte de un trend crescător, în sensul că vom avea săptămâni, de această dată, în această lună până undeva în jur de 15 chiar 20 de zboruri pe săptămână, vor fi reluate destinații care în perioada de iarnă au fost suspendate. Vorbim despre Bruxelles, vorbim despre Barcelona, Madrid, Paris, Memmingen, pe care am avut-o anul trecut ca și rută, și o reluăm pentru a o optimiza, Liverpool sau Catania. Estimăm în acest an un trend ascendent și un număr de pasageri mult mai mare decât cel de anul trecut.
Realizator: Pentru vacanțe sunt organizate zboruri de tip charter pe rutele deja consacrate: Grecia, Turcia și Egipt./csimion

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 martie)