Reuniune a șefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est

Premierul Nicolae Ciucă participă astăzi la Sofia, în Bulgaria, la o reuniune a șefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est. Întâlnirea are loc la scurt timp după summitul extraordinar al alianței de la Bruxelles, iar tema centrală va fi legată tot de războiul din Ucraina. Andrei Șerban, cu detalii.

Reporter: Reunirea premierilor din statele NATO din Europa de sud-est care este găzduită de prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, la Sofia, oferă posibilitatea în plus de a amplifica consultările asupra consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina și a securității din Europa de sud-est. Aceste discuții sunt organizate după summitul extraordinar NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care premierul a participat alături de președintele României, Klaus Iohannis. La Sofia vor fi abordate teme legate de modul în care invazia rusă în Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu și lung, precum și modalitatea de consolidare a coordonării și cooperării în Europa de sud-est. Tot în cadrul acestei reuniuni, Nicolae Ciucă va avea și întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, cu omologul din Muntenegru, Zdravko Krivokapic, și cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovačevski.

Realizator: Tot astăzi, ministrul apărării Vasile Dîncu îl va primi la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu pe omologul său italian, Lorenzo Guerini, aflat în vizită în România./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 martie