Mitropolitul Epifanie a anunţat că aproximativ 100 de comunități doresc să treacă la Biserica Ortodoxă Ucraineană

În Ucraina, peste 50 de comunități au trecut voluntar recent la Biserica Ortodoxă Ucraineană. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Epifanie, a anunţat că aproximativ 100 de comunități doresc să adere în momentul de faţă la Biserica Ortodoxă Ucraineană. În același timp, alte aproximativ 100 de comunități identificate se află în plin proces de tranziție, a relatat RBC-Ucraina.
Treptat, ucrainenii, care au fost într-o rătăcire spirituală, încep să vadă lucrurile mult mai limpede. Comunitate după comunitate, în toată Ucraina, în fiecare regiune, nu doar în vest, ci și în centrul, în estul și în sudul Ucrainei’‘ – a afirmat ÎPS Epifanie. El a mai adăugat că în fiecare zi Biserica Ortodoxă Ucraineană este informată că o nouă comunitate a decis să treaca la Biserica Ortodoxă Ucraineană. ”Conform legii, fiecare comunitate are dreptul de a-și schimba jurisdicția. Prin urmare, fac apel la comunitățile Patriarhiei Moscovei şi a Întregii Rusii să ia deciziile potrivite pe viitor, să nu tacă, ci să se alăture Bisericii Ortodoxe recunoscute în Ucraina” – a mai spus Mitropolitul.
Amintim că şi comunitățile ortodoxe din Lviv și Cervonohrad au trecut la Biserica Ortodoxă Ucraineană. Un grup de sabotori ruşi au fost reţinuţi în catedrala principală a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, iar ținta lor se presupune că ar fi fost Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Epifanie.(www.rbc.ua – 29 martie)/vdraguta/cvanatoru