Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a fost trimis în judecată de DNA

Liderul sindicatului de la metroul bucureştean, Ion Rădoi, a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzații de trafic de influență și santaj în legătură cu scandalul spațiilor comerciale din stațiile de metrou. Alături de el este vizat de dosar și administratorul unei societăți comerciale, ambii sub control judiciar.

Procurorii susțin că liderul sindical și-ar fi folosit influența și autoritatea funcției pentru a obține foloase necuvenite din exploatarea și administrarea acestor spații, în perioada septembrie 2017-iulie 2021, pentru atingerea unor scopuri personale sau pentru interese de grup, fără legătură cu dialogul social ori protejarea drepturilor salariaților. Beneficiile obținute astfel ar fi de peste 10 milioane de lei pentru societatea controlată de sindicat, plus alte peste 86.000 de euro pentru o firmă controlată de fiul lui Ion Rădoi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii și preventive luate în cauză, precizează DNA într-un comunicat. /geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie