Un program de stimulare a investiţiilor va fi adoptat în următoarea şedinţă de guvern

Realizator: Ciprian Sasu – Un program de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie va fi adoptat în următoarea şedinţă a executivului, a anunţat ministrul finanţelor, Adrian Câciu. El a precizat că prima sesiune a programului va fi lansată la jumătatea lunii viitoare:
Adrian Câciu: Nu ne lăsăm doar în seama acestei scheme. Vreau să încercăm împreună să identificăm o nouă schemă special pentru zona de IMM, pentru că IMM, oricum am vrea să privim lucrurile, reprezintă coloana vertebrală a economiei româneşti, iar ele sunt singura şansă pentru noi să trecem de la economia de consum la economia de producţie, deci pe 15 mai începe sesiunea.
Realizator: Adrian Câciu a mai spus că România se confruntă cu un puseu inflaţionist, care se resimte şi la nivel global, generat de conflictul din Ucraina, dar şi de reaşezarea unor zone geostrategice pe componentele de comerţ mondial. De aceea, a mai precizat ministrul, este important ca ţara noastră să profite de oportunităţile pe care le are./lcoman/lalexandrescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 aprilie)