Poliția Rutieră va suplimenta numărul de echipaje în perioada de Paște

Realizator: Laurențiu Văduva – Peste 14.000 de angajați ai Ministerului de Interne se vor afla la datorie în perioada sărbătorilor pascale. Purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Dajbog, anunță că o mare atenţie va fi acordată lăcaşelor de cult, unde se vor desfășura slujbele religioase. Ea a mai spus că Poliția Rutieră va suplimenta numărul de echipaje.
Monica Dajbog: Pentru că în fiecare an, în timpul minivacanței prilejuită de sărbătorile pascale, valorile de trafic cresc pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, dar și pe căile rutiere care converg către stațiunile turistice sau către lăcașurile de cult, poliția va suplimenta numărul de echipaje. Polițiștii rutieri se vor concentra pe fluidizarea circulației și pe prevenirea accidentelor grave de circulație. Pentru a încuraja o conduită preventivă la volan, echipajele rutiere vor acţiona zilnic cu aproximativ 370 de aparate radar.
Realizator: Totodată, s-au dispus măsuri pentru tranzitarea fluentă a punctelor de trecere a frontierei, concomitent cu intensificarea activităților de control – a mai spus Monica Dajbog./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie)