Creștinii ortodocși şi greco-catolicii sărbătoresc celebrează Paștele

Creștinii ortodocși şi greco-catolicii sărbătoresc celebrează astăzi Paștele, cea mai mare sărbătoare a creștinității. Principalul mesaj transmis în biserici s-a referit la pace și la încetarea războiului din Ucraina. La miezul nopții, oamenii au primit Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Sute de persoane au asistat la Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. A fost acolo și redactorul RRA Remus Rădulescu.
Patriarhul Daniel: Veniți să luați Lumină!
Reporter: Chemarea de a primi Lumină s-a auzit la miezul nopții. La Catedrala Patriarhală au răspuns câteva mii de persoane care și-au aprins lumânările din Lumina oferită de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. În fața Catedralei a fost rostită Evanghelia, care relatează despre găsirea mormântului gol și s-a intonat imnul pascal „Hristos a Înviat”! Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a îndemnat, în cuvântul său, la rugăciune penteru pace și la continuarea ajutorării refugiaților din Ucraina.
Patriarhul Daniel: Le dorim tuturor Sfinte Sărbători cu bucurie și pace, armonie, ajutor și să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea și să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina, și să avem în aceste zile o bunăvoință și să arătăm în continuare ajutor celor care, din cauza războiului, și-au părăsit țara, s-au refugiat în diferite țări vecine și la noi, în România; dar care doresc să se întoarcă acasă, de îndată ce este posibil. Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 24 aprilie