Scădere semnificativă a numărului de infracţiuni grave și de accidente rutiere în perioada sărbătorilor de Paşti

Efectivele sporite și acțiunile desfășurate de angajații MAI în perioada sărbătorilor de Paști au dus la o scădere semnificativă a numărului infracțiunilor grave și ale accidentelor rutiere, în comparație cu anii anteriori, spune purtătorul de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan.

Georgian Drăgan: În urma activităţilor de investigaţii au fost prinse în flagrant delict 614 persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Pentru asigurarea unui primat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii au aplicat peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 600.000 de lei. 1.600 de poliţişti rutieri s-au aflat la datorie zilnic şi au acţionat cu peste 370 de aparate radar. În urma acţiunilor din teren au fost reţinute 2.550 de permise de conducere şi peste 650 de certificate de înmatriculare.

Realizator: Poliția și celelalte structuri din cadrul Ministerului de Interne vor lua și la sfârșitul acestei săptămâni măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, dat fiind că, în modul tradițional, de 1 mai au loc evenimente în aer liber, iar oamenii fac excursii și picnicuri de Ziua Internațională a Muncii./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 aprilie