Lavrov: Manifestările rasiste față de ruși sunt aduse până la limita absurdului în țările occidentale

După cum a remarcat ministrul rus de externe, Occidentul încearcă să reabiliteze nazismul și să prezinte Rusia drept principalul vinovat al celui de-al Doilea Război Mondial. Manifestările rasismului și discriminarea împotriva poporului rus sunt aduse până la limita absurdului în țările occidentale, împotriva Federației Ruse și a poporului rus fiind declanșat un război de propagandă, a declarat vineri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la o ceremonie de depunere de flori la placa comemorativă montată în memmroia veteranilor de război ai Ministerului rus de Externe.
”Vedeți ce război de propagandă s-a dezlănțuit împotriva Federației Ruse, împotriva poporului nostru, împotriva fiecărui cetătean rus care se află într-o țară europeană, occidentală sau în altă țară”, a susţinut ministrul.
”Și este evident faptul că în manifestarea aceasta deschisă de rasism este o nouă formă, de fapt, de discriminare, care acum este dusă până la limita absurdului, adusă până într-o așa măsură încât, deja la nivel personal, încep să insufle ura față de orice care are legătură într-un fel sau altul cu Federația Rusă. O puteți vedea şi singuri”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. După cum a remarcat șeful diplomaţiei ruse, astăzi în Occident se încearcă o reabilitare a nazismului și o prezentare a Rusiei ca fiind principalul vinovat al celui de-al Doilea Război Mondial. „Este evident că trebuie să ne amintim întotdeauna lecțiile istoriei, mai ales că aceste pagini glorioase ale istoriei noastre sunt acum rupte, tăiate de Occident, încercând să șteargă tot ce s-a făcut. Ei încearcă nu doar să-i echivaleze pe învingătorii nazismului cu infractorii, ci chiar să ne transforme pe noi în principalii vinovați ai acelui război și în orice mod posibil să reabiliteze nazismul şi noile manifestări naziste din Europa modernă”, a continuat Lavrov. ”Vedem că acest lucru are loc în ţările baltice, vedem că ele au loc în Ucraina, unde neonazismul și noile manifestări de antisemitism efectiv înfloresc sub actualul regim de la Kiev, prin toleranţa excesivă a așa-zisului Occident colectiv”, a mai spus ministrul. În plus, șeful diplomaţiei ruse a subliniat importanța Zilei Victoriei pentru Rusia și istoria acesteia. ”Actul de curaj a soldatului sovietic este evident nemuritor. Ţin în mod special să subliniez că angajații ministerului nostru au adus o contribuţie aparte la victoria comună, mulți dintre ei chiar cu prețul vieții, iar numele lor sunt imortalizate pe acești ziduri, dar să nu-i uităm pe cei care și-au adus contribuţia la eforturile comune pe frontul diplomatic. Aceasta este, de asemenea, o parte extrem de importantă a rezultatului obținut prin dăruirea şi altruismul poporului nostru”, a spus Lavrov./vdraguta/sdm2

(Agenţia de presă TASS – 6 mai)