Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține modificarea Constituției

Realizator: Cătălin Gomboș – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că este necesară modificarea Constituției. În opinia sa, acest proces amplu poate fi demarat, mai ales că actuala coaliție de guvernare are o largă susținere în parlament.
Marcel Ciolacu: Este un proces amplu și urmează printr-o dezbatere cu toate instituțiile, o dezbatere în parlament, dar de obicei când ai majorități atât de consistente, cum există această coaliție, îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe. Ştiți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției. Trebuie pornit de la acele dezbateri. Societatea se modernizează, provocările sunt cu totul altele, cred că nimeni nu se mai aștepta în Europa să avem de-a face cu un război și atunci trebuie privite toate unghiurile. Eu nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte.
Realizator: Liderul PSD a mai spus că pentru modificarea Constituției trebuie constituită o comisie specială mixtă care să demareze acest proces./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 mai)