Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, anunță schimbări importante în domeniul învățământului

Realizator: Cătălin Gomboş – Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, anunță schimbări importante în domeniul învățământului. Se va renunța la mediile semestriale, la obligativitatea susținerii tezelor și va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar. Astfel, profesorul va avea mai multă autonomie pentru o evaluare ritmică pe parcursul întregului an școlar.
Sorin Cîmpeanu: Au fost mai multe variante de lucru. S-a agreat că numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu „n + 3”, unde „n” este numărul de ore alocate săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note.
Realizator: Pe de altă parte, a fost stabilită și poziționarea vacanței mobile din luna februarie pentru fiecare județ. Structura viitorului an școlar a fost deja modificată radical. Acesta va începe mai devreme, pe 5 septembrie, iar în loc de semestre vor fi cinci module de învățare, a relatat reporterul RRA Alexandru Buzică./dstanesc

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 mai)