Președintele Klaus Iohannis consideră că pensiile trebuie să crească pentru a da o șansă persoanelor vârstnice să își permită un minim necesar

Pensiile trebuie să crească pentru a da o șansă persoanelor vârstnice să își permită un minim necesar, afirmă președintele Klaus Iohannis. El a adăugat că ar fi imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari.
Klaus Iohannis: Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină, cum are cineva care este în deplinătatea forțelor, dacă nu îi ajung banii își caută alt job, poate mai lucrează peste program și așa mai departe. Pensionarii stau în ceea ce primesc și mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației. Și atunci este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune.
Realizator: Șeful statului consideră că guvernul are în vedere toate problemele generate de perioada dificilă pe care o traversăm. În fiecare săptămână executivul aprobă noi măsuri pentru a le rezolva, pentru a avea grijă să crească economia și pentru a combate inflația, spune președintele, însă fostul șef al Guvernului și al PNL, Florin Cîțu, nu este de acord. Declară că este în continuare foarte îngrijorat de direcția în care merge economia și susține că în acest moment nu există nicio strategie de contracarare a crizei care se conturează.
Florin Cîțu: Nu văd decât măsuri care duc la creșteri de cheltuieli, ceea ce în fața unei crize destabilizează. Și vă spun acum că nu văd altă variantă, dacă mergem în această direcție și dacă se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decât la un moment dat să fie introduse taxe, de undeva trebuie să iei bani să susții bugetul. Și mă îngrijorează că nu este o stategie clară, cum vom ataca noi această criză?/eradu/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 8 iunie