Vreme capricioasă, cu caniculă și ploi torențiale, în această săptămână

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin
Realizator: Începe o săptămână cu vreme capricioasă. Vom avea atât caniculă, cât şi ploi torenţiale. Mai multe judeţe din vestul ţării, dar şi din sud şi centru se află, până marți seară, sub coduri portocaliu şi galben de caldură şi disconfort termic accentuat.
Cât de cald va fi şi cum se schimbă vremea în a doua parte a săptămânii aflăm de la Robert Manta de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Robert Manta: Săptămâna începe în aceeași notă, cu vreme foarte caldă, caniculă la orele amiezii, disconfort termic foarte mare în zonele de câmpie. Iar vorbim tot de zonele vestice ale țării, de Câmpia de Vest. Vom ajunge din nou, luni și marți, la temperaturi de 38-39 de grade în aceste zone. Și în restul țării va fi destul de cald, temperaturi de 34-37 de grade. În același timp, după-amiezele vor aduce aceste clasice ploi de vară, cu tunete și fulgere, în special la munte, iar pentru 15-20 de minute ar putea să apară astfel de fenomene și în restul țării și să devină, bineînțeles, mai violente.
În a doua parte a săptămânii vremea se schimbă. Începând de miercuri temperaturile scad în nord și vest, iar de joi, în toată țara, vorbim deja de o vreme normală pentru această perioadă, temperaturi sub 30 de grade, care se va continua și în week-end. Vorbim de câteva zile de joi încolo, cu temperaturi plăcute, 25-28 de grade în mare parte din țară, însă se extind ploile. Finalul de săptămână ar părea să ne aducă destul de multe ploi, în special începând de miercuri și până duminică să avem multe ploi, și nu doar la munte, ci și în celelalte regiuni.
Mai ales de joi, crește probabilitatea să avem mai multe ploi și în capitală și pe arii mai extinse, bineînțeles în toată zona Munteniei./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iulie)