La Constanţa a început Neversea

La Constanța a început astăzi Neversea, cel mai mare festival de muzică desfășurat pe o plajă din Europa. Organizatorii și autoritățile au luat măsuri speciale pentru ca participanții să fie în siguranță pe durata celor patru zile și patru nopți de festival – ne-a transmis corespondentul nostru, Sorin Cealera.

Reporter: Organizatorii festivalului speră ca mult așteptata ediție a patra, care vine după doi ani de pandemie, să se desfășoare în condiții de siguranță maximă și spun că au luat toate măsurile necesare, împreună cu autoritățile.

Edy Chereji, membru al echipei de organizare: Măsurile pe care le-am luat până acum, iată, după trei ani de Neversea, au dus la un festival lipsit de incidente tragice, lipsit de evenimente majore. Sigur că toate aceste lucruri pe care le-am învățat de-a lungul timpului și pe care le-am pus în practică ne fac şi mai pregătiți pentru a primi festivalierii la Constanța.

Reporter: Specialiştii antidrog, asistenți sociali, medici şi psihologi sunt pregătiţi să ofere informații și consiliere tinerilor prezenți în festival, în timp ce polițiștii, jandarmii, polițiștii locali şi agenții privați vor asigura securitatea festivalierilor. În această seară, pe scena principală vor concerta, printre alții, Alesso, Danny Avila, KSHMR, The Motans și UMMET OZCAN, dar preferințele tinerilor se împart între diverși artiști care vor urca simultan pe toate cele cinci scene Neversea.

-: Abia aștept artiștii, Tyga şi restul… Alan Walker… Să fie şi ei la scena de rap.

-: E toiul verii. De-abia așteptăm să ne distrăm.

Reporter: Festivalierii au la dispoziție o linie de autobuz specială „Shuttle Neversea”, care va circula toată noaptea între Constanța și Mamaia, iar alte patru linii de noapte cu punct de lucru în portul Tomis sunt disponibile în oraș, în intervalul orar 23:30-5:30, cu o frecvență de 30 de minute./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie