Pe plaja din Mamaia au fost amplasate recipiente sub formă de delfin pentru colectarea deșeurilor din plastic

Realizator: Mihaela Enache – Pe plaja din Mamaia au fost amplasate cinci recipiente sub formă de delfin pentru colectarea deșeurilor din plastic, în cadrul unui proiect lansat vineri ce își propune să schimbe atitudinea turiștilor și a localnicilor față de mediu și să îi încurajeze să adopte un comportament ecologic și civic adecvat.
Cristiana Predoiu, reprezentant al Asociației Bun-Simţ şi Atitudine Civică: Au fost montaţi cinci delfini pentru colectarea plasticului, pentru că plasticul este cel mai nociv pentru animalele marine. Ştim că sunt insuficienți pentru o plajă atât de mare ca Mamaia, însă ce ne dorim prin acest proiect este să tragem un semnal de alarmă că tot plasticul care ar putea fi aruncat pe plajă ajunge în mare și implicit în animalele marine și apoi chiar la noi.
Realizator: Proiectul include și o componentă de creşterea siguranței turistice. Astfel, pe foișoarele salvamarilor din Mamaia vor fi amplasate panouri cu informații legate de semnificația steagurilor arborate pe plajă, precum și avertizări privind riscurile expunerii la soare între orele 11:00 și 16:00, transmite corespondentul Sorin Cealera./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iulie)