Reprezentanții permanenți ai UE au convenit noi sancțiuni împotriva Rusiei

Reprezentanții permanenți ai țărilor membre UE au convenit, miercuri, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este vorba, între altele, de interdicția asupra importului de aur rusesc, transmite Bloomberg, citând surse informate.
Ieri, publicația Euobserver, citând o sursă proprie, comunicat că, în afară de interdicția asupra importului de aur, se așteaptă ca noile sancțiuni să prevadă consolidarea măsurilor resptrictive împotriva Sberbank. Se remarca că în noile liste de sancțiuni vor intra 47 de persoane fizice, înclusiv primarul Moscovei, Serghei Sobianin, și liderul Rosteh, Serghei Cemezov, precum și opt persoane juridice. Potrivit publicației, vor intra sub incidența sancțiunilor actorii Serghei Bezrukov și Vladimir Mașkov și unele rude ale unor oameni de afaceri, împotriva cărora au fost introduse anterior măsuri restrictive. Potrivit publicației citate, vor fi făcute modificări în măsurile anterioare luate de UE, pentru a se garanta lipsa de obstacole pentru transportarea alimentelor din Rusia în țări care riscă să se confrunte cu problema foametei. După părerea Bruxellului, corectările aduse vor permite excluderea problemelor legate de livrările de produse medicale și farmaceutice.
Anterior se comunicase că și Comitetul reprezentanților permanenți ai țărilor membre UE va conveni astăzi propuneri legislative referitoare la acordarea pentru Ucraina a celei de a cincea tranșe de ajutor financiar militar.

(www.interfax.ru – 20 iulie)/snicolau/ilapadat