Premierul Ungariei a declarat că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie în ceea ce priveşte războiul din Ucraina

Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie în ceea ce priveşte războiul din Ucraina, deoarece sancţiunile împotriva Moscovei nu au funcţionat, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban. El a participat astăzi la cea de-a 31-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad. Transmite corespondenta RRA, Oana Negrea:

Reporter: Viktor Orban consideră că strategia europeană în acest război s-a bazat pe patru piloni greșiți, pornind, printre altele, de la premisa că sancţiunile vor slăbi Rusia și că va exista o susținere din partea întregii lumi, lucru care nu s-a întâmplat. El a menționat că occidentalii trebuie convinşi să elaboreze o nouă strategie în cazul războiului din Ucraina, în centrul căruia nu se află câştigarea războiului, ci negocierile de pace şi formularea unei propuneri de pace corespunzătoare.

În opinia premierului Ungariei, alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mai spus că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualității, a puterii Occidentului, dar și o criză politică, amintind, printre altele, că Europa a pierdut controlul asupra resurselor de energie și materiilor prime atât de necesare pentru a susține performanța economică. El a afirmat, totodată, că fenomenul migraționist a împărțit Europa în două şi că în prezent există o bătălie între aceste două părți./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie