Guvernul Kosovo a amânat până la 1 septembrie aplicarea hotărârii privind documentele personale emise de Serbia

Guvernul Kosovo a amânat cu o lună aplicarea hotărârii privind documentele personale emise de Serbia – anunță presa de la Pristina. Potrivit comunicatului, măsura va fi amânată până la 1 septembrie dacă drumurile din nordul Kosovo care duc spre punctele administrative vor fi deblocate. Potrivit comunicatului, Guvernul Kosovo a luat această decizie la solicitarea SUA.
Emisarul special al Uniunii Europene pentru dialogul Belgrad-Pristina, Miroslav Lajčak, a salutat decizia Pristinei privind amânarea hotărârii anunțate. „Salutăm decizia Kosovo de a accepta propunerea șefului diplomației europene, Josep Borrell, privind amânarea cu o lună a aplicării măsurilor de reciprocitate. UE așteaptă ca toate drumurile să fie deblocate. Borrell face apel la Kosovo și Serbia să se angajeze în dialog. Mulțumesc Ambasadei SUA de la Pristina pentru sprijin” – a transmis Lajčak pe Twitter.
Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a salutat decizia Pristinei de a amâna până la 1 septembrie hotărârea de a înlocui documentele personale emise de Serbia. „Așteptăm ca imediat să fie deblocate toate drumurile. Problemele deschise trebuie rezolvate prin dialogul mediat de UE. Trebuie să ne concentrăm pe normalizarea deplină a relațiilor dintre Kosovo și Serbia, ceea ce este foarte important pentru progresul lor în procesul de integrare europeană” – a postat Borrell pe Twitter./rmihaj/dsirbu

www.rts.rs – 1 august