Peste 25.000 de angajați ai Ministerului de Interne au fost mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria

Peste 25.000 de angajați ai Ministerului de Interne au fost mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria, în care nu au fost înregistrate evenimente foarte grave în planul ordinii publice, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al instituției comisarul-șef, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: Efectivele Ministerului Afacerilor de Interne au constatat peste 36.600 de contravenţii, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 14 milioane de lei şi aproximativ 12.500 de avertismente. În intervalul 12-15 august, au avut loc 37 de accidente rutiere grave, aproape de două ori mai puține față de 2021, și de trei ori mai puține față de 2019, respectiv 2020; pentru că unul dintre cele mai solicitate drumuri a fost autostrada A2, politiștii rutieri au acționat ieri organizând o acțiune pentru prevenirea evenimentelor cauzate de conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, fiind efectuate 95 de testări pentru consum de alcool și 35 pentru consum de substanțe psihoactive. Au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Realizator: Monica Dajbog a mai adăugat că polițiștii rutieri au acționat și pe tronsoane de drum cu risc crescut de producere de accidente, au fost reținute peste 3.100 de permise de conducere și au fost retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare pentru abateri precum depășirea vitezei legale, consumul de alcool sau nereguli grave la sistemele de siguranță a mașinii./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 august