Cea mai scumpă pictură latino-americană din istorie este un autoportret al celebrei artiste mexicane Frida Khalo, şi va fi expusă pentru prima dată în 25 de ani la Muzeul de Artă Latino-Americană din Buenos Aires (MALBA).
Fondatorul muzeului, Eduardo Constantini a cumpărat pictura „Diego și eu” cu 35 de milioane de dolari la o licitație din New York: „Cunosc lucrarea „Diego și eu”de patruzeci de ani . „Nu văzusem niciodată în realitate, dar e în toate cărțile. Când s-a aflat că urma să fie vândută, ei bine, la început nu am crezut, însă era adevărat! Din păcate preţul…. doar că uneori se întâmplă să dai peste astfel de capodopere în care investeţi tot ce ai”.
Lucrarea va fi expusă începând de vineri în cadrul expoziției „Al treilea ochi”. Pictura în ulei arată chipul artistei pe fruntea căruia este pictat cel al soțului ei, pictorul Diego Rivera, iar din ochii Fridei Khalo curg lacrimi. Prezentă presei miercuri, expoziția cuprinde peste 240 de lucrări ale unor artiști precum Wilfredo Lam, sau mexicanii Miguel Covarrubias și Rosa Rolanda.www.euronews.it
https://it.euronews.com/2022/08/25/un-autoritratto-di-frida-kahlo-il-dipinto-latinoamericano-piu-costoso-della-storia
Traducerea Cătălina Păunel