USR propune un pachet de măsuri legislative pentru rezolvarea crizei facturilor mari la energie

USR propune un pachet de măsuri legislative pentru rezolvarea crizei facturilor mari la energie. Printre aceste măsuri se numără reducerea TVA la gaze, dar şi neimpozitarea salariului minim. Deputatul USR Claudiu Năsui:

Claudiu Năsui: România supraimpozitează munca și mai ales munca pe salariile mici. Nicio țară nu face lucrurile în felul acesta. Nu e de mirare că suntem ani la rând campioni la sărăcie în muncă, adică la oameni care deși muncesc 40 de ore pe săptămână tot sunt în sărăcie sau în risc de sărăcie, conform definițiilor Eurostat. Am propus măsura numită „zero taxe pe salariul minim”, salariul minim să nu fie impozitat, să nu fie taxat, toate impozitele, toate taxele să înceapă de la salariul minim în sus.

Am depus și am făcut proiectul de lege pentru această măsură, implementarea ei este graduală, mai întâi, primii 25% din salariul minim, urmat de anul viitor încă 25% și tot așa, pe patru ani, ca să ajungem să avem o reducere semnificativă a impozitării muncii și mai mulți bani în buzunarele românilor./ctuluc/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 septembrie