RADOR: Toamna se numără prietenii – Rador a organizat o campanie de donare de rechizite școlare

Agenția de presă Rador a Radio România continuă campania „Prietenul tău din oraş”. După succesul primelor ediții, în care am avut ca parteneri rețeaua Studiourilor Regionale a Radio România, Parohia Parc Rahova 1 și Colegiul Naţional „Spiru Haret”, astăzi, 16 septembrie, voluntarii Rador au donat rechizite pentru un an nou școlar plin de succes. Beneficiarii campaniei sunt  copiii români şi ucraineni găzduiţi la aşezământul din Vălenii de Munte al organizaţiei ProVita. În afara copiilor români care își aveau casa aici, din 4 martie 2022 au fost acceptați și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Rechizitele au fost modul nostru de a-i încuraja pe copii să învețe bine, să își continue studiile, cu liceu, facultate, pentru că educația este calea spre o viață frumoasă și împlinită.

Zâmbete, bucuria revederii, poveștile de vacanță, planurile pentru acest nou an școlar – acestea au fost ingredientele unei zile de toamnă petrecute de voluntarii Rador cu micuții lor prieteni.

*

Rador este agenţia de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informaţie profesionistă, rapidă şi complexă posturilor de radio naţionale, internaţionale şi regionale ale  Societăţii Române de Radiodifuziune.

Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie.