Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Adunarea Federală ar putea avea loc pe 30 septembrie

Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Adunarea Federală (Parlamentul rus) ar putea avea loc pe 30 septembrie, informează RIA Novosti, citând o sursă din parlament. Sursa citată a anunţat că în acea zi va avea loc un „eveniment protocolar”, al cărui nivel de organizare indică prezența președintelui.

Agenţia TASS, citând o sursă din Duma de Stat, transmite că pe 30 septembrie ar putea avea loc „procedura de intrare a regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie în componenţa Rusiei”. Agenția a mai informat, cu două zile mai devreme, că Duma de Stat va analiza proiectele de lege privind „unirea Rusiei” cu teritoriile ocupate ale Ucrainei.

O sursă din Consiliul Federației (camera superioară a Parlamentului rus) a declarat pentru RIA Novosti că aceasta ar putea examina „un acord și o lege privind intrarea de noi subiecți în Federația Rusă” pe 29 septembrie.

Potrivit surselor publicaţiei „Viorstka”, discursul lui Vladimir Putin în Adunarea Federală poate fi asemănător celui din timpul evenimentelor din 2014, când, înainte de anexarea Crimeii, președintele a vorbit în Sala Gheorghievski a Kremlinului, în prezența deputaților şi senatorilor ruşi, iar apoi a semnat un acord privind intrarea Crimeii în componenţa Rusiei./ssirbu/gpodea

https://meduza.io/news/2022/09/24/poslanie-putina-federalnomu-sobraniyu-mozhet-proyti-30-sentyabrya

https://meduza.io – 25 septembrie