Conferinţa Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor de la Bucureşti

Pentru următoarele trei săptămâni, Bucureştiul este gazda celui mai mare eveniment de telecomunicaţii. Organizată sub egida ONU, Conferinţa Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea tehnologiilor şi pentru noi afaceri. La eveniment participă 193 de ţări şi sunt prezente companii precum Facebook, Google sau Amazon.
Sebastian Burduja, ministrul cercetării şi digitalizării: Aici sunt miniștri, sunt șefi de delegații, sunt înalți demnitari, dar și companii private mari care vizează România. România are o reputație excelentă la nivel internațional, prin oamenii noștri care performează în centre academice, în mari firme multinaționale. Acum depinde de noi să concretizăm toate aceste oportunități, să ne prezentăm cu o carte de vizită cât mai bună în fața acestor omologi și să-i atragem la noi acasă. IT și comunicații, despre asta este acest mare eveniment. Și nu numai despre asta, ci și despre cum va arăta viitorul. În primul rând, trebuie să fie un viitor echitabil, în care cei care au mai puține oportunități astăzi să nu rămână și mai mult în urmă.
Realizator: Premierul Nicolae Ciucă preciza că organizarea acestui eveniment în ţara noastră este un semnal de recunoaştere pentru specialiştii români, care au convins prin activitatea desfăşurată în ţară, dar mai ales în străinătate./denisse

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie)