USR a depus o moțiune simplă la adresa ministrului de interne, Lucian Bode

Realizator: Petruța Dinu – USR a depus marţi o moțiune simplă la adresa ministrului de interne, Lucian Bode, pe care îl acuză că ar fi favorizat câștigătorul unei licitații pentru achiziția de automobile destinate Poliției Române. Un alt motiv pentru care inițiatorii moțiunii îi solicită demisia lui Lucian Bode ar fi eșecul în reformarea Ministerului de Interne, după cum afirmă președintele USR, Cătălin Drulă.
Cătălin Drulă: Este vorba de un ministru care a ratat complet orice formă de a aduce un bine, o reformă în acea instituție pe care o conduce. Primim mesaje disperate de la polițiști profesioniști, câți au mai rămas în sistem, că niciodată nu a fost așa rău, că nepotismul, pilele, corupția sunt la un nivel fără precedent și că nu își mai pot face treaba, colegii buni le pleacă din sistem și totul a ajuns un mare sistem căpușat care în loc să ofere siguranță și încredere ajunge să ofere debandadă și furt.
Realizator: Documentul semnat şi de reprezentanții Partidului Forța Dreptei va fi dezbătut și votat săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților, notează reporterul RRA, Cătălin Purcaru./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie)