Parchetul Rus a anunţat că o defecțiune tehnică ar fi posibila cauză a accidentului aviatic produs în oraşul Eisk

Comitetul de investigaţii al Parchetului General Rus a dezvăluit că o defecțiune tehnică ar fi una dintre versiunile principale posibile ale accidentului aviatic produs în oraşul Eisk, din ţinutul Krasnodar. O defecțiune tehnică ar fi principala presupusă cauză a prăbușirii avionului de vânătoare Su-34, la Eisk, transmite marți pe canalul de Telegram Comitetul de investigații al Parchetului General Rus.
”În momentul de faţă, ancheta ia în calcul o defecțiune tehnică a aeronavei, drept versiune principală a prăbuşirii”, se menţionează într-un comunicat remis presei. Familiile celor care au decedat în urma incidentului din Eisk vor primi ajutoare în valoare de un milion de ruble din bugetul regional. Parchetul a precizat că un dosar penal a fost inițiat în temeiul Articolului 351 din Codul Penal al Federației Ruse (încălcarea normelor de zbor sau pregătirea pentru acestea). Potrivit Procuraturii, în urma tragicului incident, în total şi-au pierdut viaţa 13 persoane, inclusiv trei copii, în timp ce alte 19 persoane au suferit diverse răni și au fost internate. Procuratura mai informează că anchetatorii au confiscat mostre de combustibil de pe aerodromul de unde a plecat avionul de vânătoare, precum și documentația necesară.
„Piloții care au reușit să se catapulteze, precum și personalul aerodromului sunt audiaţi. Înregistratoarele de zbor au fost deja ridicate de la locul accidentului și a început examinarea conţinutului lor”, a specificat Parchetul. Luni seara, un avion militar de tip Su-34 s-a prăbușit în oraşul Eisk, piloții au reuşit să se catapulteze. Avionul s-a prăbușit într-o clădire de nouă etaje, ceea ce a provocat un incendiu de porporţii./vdraguta/sdm2

(www.interfax.ru – 18 octombrie)