Recep Tayyip Erdoğan a anunţat că Europa va putea folosi gazul rusesc livrat prin Turcia

Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei, a declarat că a convenit cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la crearea unui hub de gaze în Turcia, care să aprovizioneze Europa cu acest combustibil.

Declaraţiile sale sunt citate de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Recep Tayyip Erdoğan a remarcat că țările europene se gândesc acum la cum să-și asigure energia pentru iarna viitoare. ”La ultima noastră întâlnire cu domnul Putin, am convenit să creăm un hub de gaze în Turcia”, a spus președintele turc. Potrivit lui Recep Tayyip Erdoğan, într-o discuţie purtată cu acesta, Vladimir Putin a anunțat că Europa ar putea folosi gazul rusesc livrat de Rusia prin Turcia.

Reprezentantul oficial al președintelui Turciei, Ibrahim Kalin, a declarat că ţara sa dispune de toată infrastructura necesară pentru a crea un hub internațional de gaze pe teritoriul său. Ziarul ”Yeni Şafak” a scris că oamenii de ştiinţă de la o universitate turcă au dezvoltat un proiect de hub de gaze care va permite depozitarea a până la 75 de miliarde de metri cubi de combustibil pe an./vdraguta/csimion

www.gazeta.ru – 19 octombrie