România reface tronsonul de cale ferată până la granița cu Ucraina în Transcarpatia

România reface un tronson de 20 km de cale ferată până la granița cu Ucraina în Transcarpatia în cadrul proiectului de asigurare a securității alimentare. Acest lucru a fost anunțat de șeful AMR Transcarpatia, Viktor Mykyta, pe pagina sa de Facebook.

„Lucrările la această inițiativă comună de infrastructură au început în ianuarie 2022 în cadrul conceptului „Carpathian Express”. Sarcina acestui proiect a fost de a crea o alternativă la transportul produselor agricole prin porturile maritime din Ucraina, care sunt fie blocate, fie sub foc constant al inamicului”, se arată în mesaj.

Potrivit lui Viktor Mykyta, în domeniul de aplicare al proiectului, Ucraina a restaurat două secțiuni de șine de cale ferată – 19,3 km și 1,1 km de cale nouă.

„La solicitarea noastră, partea română a înlocuit circa 1,4 mii traverse și a turnat 400 de tone de piatră spartă. Lungimea tronsonului de la stația Valea Vișeului (România) până la stația Berlibaș (Ucraina) este de 18 km. Lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare. pe tronsonul de 20 km”, a conchis şeful AMR Transcarpatia