În mai multe orașe din țară au loc marșuri pentru apărarea drepturilor femeilor

În mai multe orașe din țară au loc astăzi marșuri pentru apărarea drepturilor femeilor. La Iași, evenimentul este organizat de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, împreună cu mai multe ONG-uri și ligi studențești. Organizatoarea acțiunii, Teodora Munteanu, a declarat că demersul are ca scop inițierea unor măsuri de protecție, astfel încât femeile să fie în siguranță atât la serviciu, cât și acasă.
Teodora Munteanu: Multe dintre aceste ONG-uri lucrează direct cu victimele şi le oferă suport, așa că ele știu cel mai bine ce nevoi există la nivel de infrastructură, să spunem așa, pentru că dacă ar fi să ne uităm puțin pe cifre vedem că deși numărul de cazuri de violență domestică este foarte mare la nivelul județului, încă nu există suficiente servicii de ajutor pentru persoanele care se află în situații de abuz. Ca să vă dau un exemplu, pot să vă zic că o femeie care este victima unui abuz și nu dorește să stea într-un centru care să aparțină primăriei, nu primește niciun serviciu de ajutor din partea statului.
Realizator: Teodora Munteanu a precizat că femeile care au fost victime ale violenței domestice au la dispoziție o linie telefonică directă. În același timp, se intenționează deschiderea unor adăposturi de urgență, și în mediul rural, pentru femeile agresate. /ilixandru/sdm2

RRA – 23 octombrie