Andy Taylor, membrul trupei Duran Duran, suferă de cancer

Ceremonia de includere în Rock and Roll Hall of Fame din Los Angeles trebuia să fie ocazia unei reuniuni în 2022 a tuturor membrilor trupei Duran Duran, dar Andy Taylor nu a putut să fie alături de colegii săi. Trupa a dezvăluit boala chitaristului, în timpul discursului susținut pe scenă. Liderul formației muzicale Simon Le Bon a citit o scrisoare deschisă scrisă de Taylor, în care a explicat că, în urmă cu puțin peste patru ani, a fost diagnosticat cu cancer de prostată, metastazic, în stadiul 4.
„Multe familii au experimentat această boală și, desigur, noi nu suntem diferiți”, a scris Taylor. Boala „nu mi-a pus imediat viața în pericol”, dar „nu există nici un tratament. În ciuda eforturilor excepționale ale echipei mele, a trebuit să fiu sincer că atât fizic, cât și psihic mi-aș fi depășit limitele. Totuși, nimic nu ar trebui să deprecieze ceea ce această trupă (cu sau fără mine) a realizat în 44 de ani”.
Adresându-se jurnaliștilor în culisele ceremonie, Le Bon a descris că aflarea veștii bolii lui Andy Taylor este „absolut devastatoare”. „Îl iubim foarte mult pe Andy. Nu voi sta să plâng aici, ar fi nepotrivit, dar așa mă simt”, a adăugat. Trupa britanică a anilor 1980 a rupt legăturile cu Taylor în 2006. Nici fostul membru Warren Cuccurullo, care inițial trebuia să participe, nu a mers la ceremonia de la Los Angeles. (www.rainews.it – 6 noiembrie 2022)/oavram