Comunitatea Declic a organizat un protest în fața Guvernului

Comunitatea Declic a organizat un protest şi cere Guvernului să aplice deîndată directiva europeană pentru salarii minime decente.

Membrii comunităţii spun că peste 63.000 de români au semnat o petiţie prin care cer majorarea salariului minim la nivel european şi explică de ce actualul nivel de salarizare este inacceptabil.

-: Obiectivul este să atragem atenția asupra faptului că salariul minim este inuman de mic în România. Este doar 1.524 de lei și politicienii vehiculează niște cifre la fel de inumane pentru salariul minim valabil din 2023, adică doar 1.774 de lei net, asta în condițiile în care Guvernul României s-a angajat ca în doi ani de zile să implementeze o directivă europeană care spune foarte clar că oricărui salariat trebuie să se i asigure minimul necesar, un trai minim decent din remunerația primită, ori cu 1.774 de lei, în condițiile în care în România avem un nivel minim de trai care se poate acoperi cu 3.200 de lei, cât este coșul minim de consum, este absolut inuman și inacceptabil.

-: Cerem să se întâmple ceva. E doar un fel de manifest prin care apelăm la toată lumea să producă o schimbare pe cât se poate.

-: Guvernanții, parlamentarii, cei care fac legi și să se pună și în pantofii angajaților care au salariului minim și să își dea seama că nu se poate trăi cu salariul minim curent, nici cu cât se presupunea că o să mai pună în plus./ctuluc/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 noiembrie