Nou punct de trecere a frontierei la granița României cu Ucraina

Realizator: Laurenţiu Văduva – Premierul Nicolae Ciucă și omologul său ucrainean Denîs Șmîhal vor inaugura peste aproximativ o oră un nou punct de trecere a frontierei și al biroului vamal între România și Ucraina. Cei doi oficiali vor discuta și despre situația din țara vecină și ajutorul pe care România îl acordă poporului ucrainean. Transmite Andrei Șerban.
Reporter: Punctul de trecere a frontierei dintre Vicovul de Sus, din județul Suceava, și localitatea Krasnoilsk, din Ucraina, este prima trecere de frontieră dintre cele două state care este inaugurată după invazia rusă. Aceasta va fi deschisă permanent atât pentru persoane, cât și pentru mărfuri. Cu acest prilej premierul Nicolae Ciucă și omologul său ucrainean Denîs Șmîhal vor discuta despre situația din Ucraina și despre ajutorul pe care îl acordă România țării vecine.
Nicolae Ciucă: Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei și întreaga activitate va consta atât în inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală, în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile pe care țara noastră le ia în sprijinul Guvernului ucrainean.
Reporter: Noul punct de trecere a frontierei este necesar pentru a gestiona cât mai bine fluxurile de mărfuri la granița României cu Ucraina./atataru